Wat is de achtergrond van het merk Nivona?

Nivona is in Duitsland geregistreerd. De Nivona koffiemachines worden in Zwitserland gemaakt en komen uit dezelfde plek als o.a. Jura machines. Nivona is een opzich zelf staand merk dat als kernwaarden en bestaat al minstens 15 jaar.

Hoe zet ik lekkere koffie?
Nivona koffiemachines barista in a box

Koffie is smaakgebonden. Alle Nivona machines hebben voorafgestelde instellingen maar die kunnen allemaal aangepast worden omdat smaak en koffiebonen verschillen.

Zo is de doorlooptijd, de maalstand, de druk, de hoeveelheidkoffie en het type bonen bepalend. U kunt hier zelf mee spelen en experimenteren. 

De voordelen van een Nivona machine
Nivona CafeRomatica NICR 795 Titanium

Veel koffiemachines zijn aanwezig. Hiermee bedoelen we dat ze veel knoppen hebben of een specifiek design. Nivona koffiemachines kiezen ervoor om alle fucntionaliteiten op een simpele en gebruiksvriendelijke manier te presenteren. 

  • Kwaliteit van binnen
  • Strak en modern design
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Duurzaamgebruik
  • Zelf afspoelbare zetgroep
  • Conische maalschijven
Waar maakt een NIvona machine anders?

Nivona heeft als visie om goede koffie op een gemakkelijke manier te zetten. Dit betekent dat het design, de kwaliteit en de duurzaamheid erg belangrijk zijn. Dit zie je terug in de reviews. 

Het materiaalgebruik is duurzaam, de techniek is doordacht en de bediening intuitief. Dit betekent dat het makkelijk en logisch is. 

Welk maalsysteem heeft een Nivonamachine?

Er bestaan diverse maalschijven. Nivona kiest voor de kwaliteit van een conische maalschijf. Hierdoor ontstaat er minder warmte en wrijving op de koffie en kan de koffie fijner gemaald worden. 

Dit is een bewuste kwaliteitskeuze van Nivona voor uw koffiebeleving.

Service en onderhoud
Nivopna Reinigingsrabletten NIRT 701

Elke volautomaat heeft service en onderhoud nodig. Echter, Nivona heeft een aantal zaken zo uitgevoerd dat dit tot een minimum wordt beperkt. Het is natuurlijk afhankelijk van het gebruik maar u kunt er vanuit dat u zeker dat u lang kan genieten van uw Nivona machine.

Onderhoud en reiniging is belangrijk. Dit kunt u zelf doen en de machine geeft het ook zelf aan. Mocht u er niet uitkomen dan kunt u direct contact opnemen met de importeur voor advies.

Kwaliteit ook in diensverlening