Advies koffiemachines

Overweeg je om een nieuwe koffiemachine te kopen, dan zijn er een paar belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te bedenken welk type koffie je wilt zetten en hoe vaak je dit doet. Dit zal bepalen welk type koffiemachine het beste bij je past. Als je graag verschillende soorten koffiezet, zoals espresso, cappuccino of latte macchiato, dan is een volautomatische koffiemachine een goede keuze. Deze machines hebben vaak meerdere functies en kunnen met één druk op de knop verschillende soorten koffiezetten. Verschillen die invloed hebben op het koffiezetten is de waterdruk, de maalstanden, de materialen, de aroma-settings etc.

Wanneer je op zoek bent naar de beste volautomatische koffiemachine, dan zijn er veel topmerken waaruit je kunt kiezen, zoals Jura, Saeco en Philips. Maar als je op zoek bent naar een koffiemachine van topkwaliteit met een goede prijskwaliteitverhouding en uitstekende service, dan is Nivona de juiste keuze.

Nivona biedt stijlvolle en hoogwaardige bonen koffiemachines in het hogere segment, maar zonder de premium prijs. Dit betekent dat je veel waarde krijgt voor je geld. Bovendien is Nivona een merk dat zich richt op kwaliteit en service.

Als je besluit om een Nivona koffiemachine aan te schaffen, dan kun je deze kopen bij speciaalzaken of rechtstreeks bij het team van nivonakoffiemachines.nl. Bij deze laatste kun je regelmatig koffiemachine aanbiedingen vinden die je niet wilt missen.

Hoewel merken als Jura, Saeco en Philips zeker goede koffiemachines bieden, heeft Nivona een aantal voordelen. Zo is Nivona een merk dat zich richt op kwaliteit en stijl, zonder de bijbehorende premium prijs. Bovendien biedt Nivona uitstekende service en kun je bij nivonakoffiemachines.nl altijd terecht voor advies en ondersteuning.

 Een extra voordeel van Nivona is dat hun koffiemachines zijn uitgerust met een uitneembare zetgroep. Daarnaast maken Nivona koffiemachines gebruik van conische maalschijven, die zorgen voor een perfecte maling en daarmee een optimale smaakbeleving.

Wat Nivona onderscheidt van andere merken is hun focus op kwaliteit van de koffie en de koffiemachine. In plaats van te focussen op gadgets en functies die misschien niet relevant zijn voor een echte koffieliefhebber, zet Nivona in op de belangrijke elementen van een goede koffiemachine. Hierdoor ben je verzekerd van heerlijke koffiemomenten thuis.

Met Nivona haal je als het ware een thuisbarista in huis. Je kunt elke dag genieten van een perfecte kop koffie, zonder daarvoor naar een café te hoeven gaan. Dus als je op zoek bent naar een volautomatische koffiemachine van topkwaliteit, met goede prijs-kwaliteitverhouding en uitstekende service, dan is Nivona zeker een merk om in overweging te nemen.

Bij nivonakoffiemachines.nl vind je dan ook regelmatig aanbiedingen, niet op de machines zelf, maar wel als totaalpakket met aantrekkelijke extra's. 

Kijk snel naar de aanbiedingen.

Meer over ons

Wat is de achtergrond van het merk Nivona?

Nivona is in Duitsland geregistreerd. De Nivona koffiemachines worden in Zwitserland gemaakt en komen uit dezelfde plek als o.a. Jura machines. Nivona is een opzich zelf staand merk dat als kernwaarden en bestaat al minstens 15 jaar.

Hoe zet ik lekkere koffie?
Nivona koffiemachines barista in a box

Koffie is smaakgebonden. Alle Nivona machines hebben voorafgestelde instellingen maar die kunnen allemaal aangepast worden omdat smaak en koffiebonen verschillen.

Zo is de doorlooptijd, de maalstand, de druk, de hoeveelheidkoffie en het type bonen bepalend. U kunt hier zelf mee spelen en experimenteren. 

De voordelen van een Nivona machine
Nivona CafeRomatica NICR 795 Titanium

Veel koffiemachines zijn aanwezig. Hiermee bedoelen we dat ze veel knoppen hebben of een specifiek design. Nivona koffiemachines kiezen ervoor om alle fucntionaliteiten op een simpele en gebruiksvriendelijke manier te presenteren. 

  • Kwaliteit van binnen
  • Strak en modern design
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Duurzaamgebruik
  • Zelf afspoelbare zetgroep
  • Conische maalschijven
Waar maakt een NIvona machine anders?

Nivona heeft als visie om goede koffie op een gemakkelijke manier te zetten. Dit betekent dat het design, de kwaliteit en de duurzaamheid erg belangrijk zijn. Dit zie je terug in de reviews. 

Het materiaalgebruik is duurzaam, de techniek is doordacht en de bediening intuitief. Dit betekent dat het makkelijk en logisch is. 

Welk maalsysteem heeft een Nivonamachine?

Er bestaan diverse maalschijven. Nivona kiest voor de kwaliteit van een conische maalschijf. Hierdoor ontstaat er minder warmte en wrijving op de koffie en kan de koffie fijner gemaald worden. 

Dit is een bewuste kwaliteitskeuze van Nivona voor uw koffiebeleving.

Service en onderhoud
Nivopna Reinigingsrabletten NIRT 701

Elke volautomaat heeft service en onderhoud nodig. Echter, Nivona heeft een aantal zaken zo uitgevoerd dat dit tot een minimum wordt beperkt. Het is natuurlijk afhankelijk van het gebruik maar u kunt er vanuit dat u zeker dat u lang kan genieten van uw Nivona machine.

Onderhoud en reiniging is belangrijk. Dit kunt u zelf doen en de machine geeft het ook zelf aan. Mocht u er niet uitkomen dan kunt u direct contact opnemen met de importeur voor advies.

Kwaliteit ook in diensverlening

Handleidingen machines (download)

Elke automaat heeft zijn eigen specifieke kernmerken. Wilt u meer weten of heeft u de handleiding niet meer raadpleeg dan deze link.